sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Vuosi 2014 osa III

Linkki ensimmäiseen ja toiseen osaan.


Syyskuu
13.9 Oltiin Ypäjällä Valtakunnallisessa Varsanäyttelyssä 1-vuotiaiden orivarsojen Orlando ja One Pointin kanssa. Kumpikin pääsi viiden parhaan joukkoon finaaliin ja Orlando oli kolmas ja One Point voitti, eli oli paras 1-vuotias varsa vuonna 2014.
Heti seuraavana päivänä, eli 14.9 oli Mikkelin poniravit, jotka menivät ihan penkin alle.
Ainoana omana ponina siellä oli Kossi, joka laukkasi loppusuoralla ainakin varman kolmannen sijansa, oli maalissa neljäs ajalla 2.29,3. Kossi olikin sitten ainut hyvä tuossa päivässä.
Lainaohjastettavat Kaunisrannan Hercules (sija 8, 3.09,0) Jokimäen Moorits ( sija 4, 2.20,8) ja Leijonamielen Riiviö ( sija 10, 3.26,6) eivät menneet lainkaan hyvin.
18.9 Aksulla ihan hyvä neljäs sija Lappeesta ajalla 2.51,2
Tässä välissä mulla oli pieni tauko bloggaamisesta. Tauon aikana ehdittiin käydä mm. Ruotsissa ja kun itse olin perheeni kanssa sielä, starttasi Kossi Lappeenrannassa Viivi Mattisen ajamana. Poni oli kuulemma tosi hyvä sekä startissa että etenkin lämmityksessä. Maalissa olisi ollut kuudes, mahdollisesti ehkä uudella ennätyksellä. Mutta valitettavasti tuomaristo päätti hylätä parivaljakon väärästä askelajista. Kuskin mukaan poni meni kyllä ravia, mutta minkäs sille enää voi. Hienosti Viivi kuitenkin ajoi, ja kaikki ollaan kyllä tyytyväisiä, iso kiitos hänelle vielä kerran! :)Lokakuu
16.10 Ajoin laina-ajokki Masilla Kouvolassa kuudennen sijan, alussa edettiin hyvin, mutta sitten loppui ponilta mielenkiinto ja kiri tyssäsi siihin.
23.10 Palailin bloggaustauolta.
Kuun lopussa Kossi pääsi eroon karvoistaan.
Tässä kuussa ei oikeastaan tapahtunut mitään ihmeellistä, en ajanut kuin tuon yhden startin, sitten vain treenailin ja kuvailin poneja.
Marraskuu
8.11 Kossi Kouvolassa viides ajalla 2.29,9. Taas jälleen kerran laukka pilasi sijoituksen kolmen sakkiin. Jouduin takasuoralla ajaa kiitolaukalla johtopaikalta ulkoradoille, mutta poni oli muuten kyllä tosi hyvä! :) KysKyseisistä raveista meistä tehtiin myös lehtijuttu Helsingin Sanomiin.
16.11 Oli vuorossa vuoden viimeiset poniravit, jotka ajettiin Jyväskylässä.
Kossi oli tosi hyvä kolmas kovan kirin jälkeen, matka vaan loppui valitettavasti kesken. Tällä kertaa eivät olleet laukat häiritsemässä menoa ja aikakin oli aivan mahtava 2.27,8!
Nalle oli iso pettymys. Sija 5 aika 2.05,1. Poni jäikin pitkälle tauolle tuon startin jälkeen.
Jowi oli iso yllätys! Poika nimittäin paineli tauolta tosi kovassa lähdössä kolmanneksi uudella ennätyksellä 2.46,1!
22.11 Vermossa Kossi oli valitettavasti tosi huono. Viimeinen hyväksytty, eli neljäs ajalla 2.33,6.
Samoissa raveissa piti myös Nallen juosta, mutta jätin sen pois.
Kuun päätteeksi 27 päivä napattiin vielä laina-ajokki Masin kanssa helppo voitto Kouvolan illassa uudella ennätyksellä 3.06,9Joulukuu
Joulukuussa blogissa pyöri joulukalenteri, eikä normaaleja kuulumisia oikein tullut.
Ei meillä kyllä joulukuussa starttejakaan ollut kuin yksi. Kossi Kouvolassa 14.12. Taas takasuoran lopussa keulassa saatiin painetta toiselta ponilta ja tuli laukka. Maalissa ok kuudes 2.30,0

Vuosi 2014 oli kaiken kaikkiaan ponien kanssa raveissa todella hyvä ja parhain vuosi tähän mennessä, vaikka vastoinkäymisiäkin oli paljon, osa melko isojakin.
Toivottavasti vuodesta 2015 tulisi vähintäänkin yhtä hyvä! :)

1 kommentti: