sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Vuoden ensimmäiset ravit

Kossi
Moikka!
Jowin ja Kossin kanssa käytiin viikko sitten lauantaina Vermossa ravailemassa.
Kossi tuntui jo lämpässä hieman kankealta ja kokeilin sitten vähän eri varusteita, mutta eivät ne tällä kertaa auttaneet ja Kossi oli sitten maalissa viimeinen, eli seitsemäs. Loppusuora me hölköteltiin ihan rauhassa omaa vauhtia, ihan vaan varmistellen että saadaan hyväksytty juoksu, kun nyt tammikuun alusta tulivat uudet säännöt voimaan, joissa mm. ponit saavat laukata vain kahdesti ja kolmannesta tulee hylky, kun ennen poneilla tuli vasta viidennestä laukasta hylky ja meillä oli Kossin kanssa tullut jo kaksi laukkaa.
   
 
Sitten oli Jowin vuoro, lämmitin sen tällä kertaa kahdesti. Ensin mentiin rauhallinen lämppä hiittikärreistä. Tai ainakin sen piti olla rauhallinen lämppä, mutta Jowi kävi vähän kuumana, oli tosi jännittyneen oloinen eikä ravannut rennosti. Kyllä se sitten viimeisellä kierroksella jo hieman rauhoittui, kun olin tarpeeksi hyssytellyt ja jutellut sille. :D
Toinen lämmitys käytiin Kossin ja Jowin lähdön välissä. Nyt perässä oli jo kilpakärryt ja mentiin reippaammin, jotta saadaan poni heräämään ja tekemään töitä. Eipä siinä kyllä taaskaan tarvinut paljoa "herätellä" tai patistaa ponia, enemmänkin vain rauhoitella. Ihan hyvillä mielin lähdettiin sitten starttiin, mutta vähän mieltä painoi tuo 60 metrin pakki, josta kyllä olisi tulemista.

Jowi ekassa lämmityksessä
 
Startissa

Voltista päästiin melko hyvin matkaan ja ensimmäinen ohitus tehtiin tallikurvissa, jossa päästiin kahdesta ponista hyvin ohi sisäkautta. Takasuoran puolivälissä päästiin taas parista ponista sisäkautta ohi ja puikkelehdittiin myöskin joittenkin välistä ja kohta oltiinkin jo sijalla kolme. Takasuoran lopussa Jowi sai todellisen vauhdin päälle ja askelkin alkoi rentoutua ja saavutettiinkin jonkun verran toisena olevaa ponia.Loppusuoran alussa oltiin jo melkein toisen ponin puserossa, mutta sitten Jowi alkoi vähän haparoimaan ja meidän oli tyytyminen kolmanteen sijaan, joka oli kyllä niin huippu suoritus ponilta että! Nyt oli toinen startti Jowilla tauon jälkeen ja taas mentiin uusilla sekunti luvuilla 2.46,9. Olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen poniin! :`)

Jowin lähön ja palkintojen jaon jälkeen kiirehdin vielä seremonioihin, sillä minut palkittiin vuoden 2014 toiseksi voitokkaimpana ponikuskina Vermossa.


2 kommenttia:

  1. onpas jowilla kivat otsapanta ja niskatyyny ;) onneks soman "kovat" vauhit ei tarttunu mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ookkin ;) Haha, mut onhan se vissiin alle kolmen minuutin kuitenki menny! :)

      Poista