maanantai 8. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 8

Vuosi 2014 
Tässä postauksessa siis muistellaan miedän kulunutta vuotta lähinnä starttien merkeissä ja käydään vuosi lävitse kuukausittain. Koska meillä kertyi tänävuonna melko paljon startteja, niin jaan tämän postauksen kahteen, ellen kolmeenkin osaan, ettei tule liian pitkää postausta. :)Tammikuussa aloitettiin ravikausi heti ensimmäinen päivänä Vermossa, Kossin ja Antin (Large Point) kanssa.
Kossi oli "ihan ok neljäs" ajalla 2.38,8, joka oli noin kolme sekuntia tamman silloisesta ennätyksestä. Antti puolestaan aloitti kautensa hyvin ottaen helpon ja hallitun keulavoiton kovan avauksen jälkeen. 
8.1 sama tahti jatkui, kun Ismo (Ideal Du Point) nappas myös Vermosta voiton, tällä kertaa ei poneja ollut mukana.
18.1  Oli jälleen ravit Vermossa, Antti voitti ja seuraavana päivänä Jamie Point oli lahdessa toinen, jäätävän kovalla loppukirillään.
25.1 Jowi oli kautensa avaus startissaan, samalla elämänsä kolmannessa startissa. Lahdessa juostiin paukkupakkasissa kelpo suoritus, alkumatka mentiin keulassa, mutta jätkä ei oikein vielä tuolloin tajunnut homman nimeä, vaan jäi jarruttelemaan ja odottelemaan kavereita, lopussa sitten tihensi kyllä askelta kun pari kaveria tuli ohitse ja oltiin vielä kolmansia ajalla 3.05,5.
Helmikuu
6.2 Kossi oli Kouvolassa toinen ajalla 2.38,0. Poni oli hyvä, mutta minua jäi tosi pahasti ärsyttämään, ettö Kossi laukkasi vähän ennen maalia johtopaikalta ja me ihan lahjoitettiin voitto toiselle valjakolle. Samalla reissulla matkaan lähti uusi poni Nalle.
22.2 Oltiin Nallen kanssa ekaa kertaa "ihmisten ilmoilla", Lappeen harkkareissa, joissa lähinnä vaan tutustuttiin toisiimme ja ajettiin hiitti aikaan 2.32,1.
26.2 Kossi starttasi Vermossa, maalissa neljäs ajalla 2.43,5. "En ollut ihan tyytyväinen koska poni oli jotenkin tosi "tahmea" eikä ravikaan ollut mitään silkkiä. Mutta odottavaisin mielin kuitenkin mietin lauantain starttia, koska yleensä Kossille on sopinut lyhyt starttiväli." Luki postauksessa joka käsitteli kyseistä starttia.
27.2 Olikin sitten Nallen ensimmäinen startti meiltä käsin ja se päättyi hyvään toiseen sijaan. Heti parannettiin ennätystäkin sen 2,4 sekuntia, aikaan 2.11,5! :)
Ja meidän Ideal Du Point valittiin historian ensimmäiseksi tammikuun hevoseksi! :)


Maaliskuu
Maaliskuussa aloitettiin kilpaileminen jo ensimmäisenä päivänä Vermossa Jowin ja Kossin kanssa. Vermossa oli tuolloin 75-ravit, joissa ravattiin päälähtönä perinteinen Helsinki-ajo. Myöskin poneille oli järjestetty oma Helsinki-ajo, joka oli tosiaan sitten ponien suurkilpailu, voittaja sai isomman voittosumman kuin normaalisti, hienon silkki loimen, kukkia...
Jowi osallistui ensin hitaampaan "normaaliin ponilähtöön", pidettiin johtopaikka aivan kalkkiviivoille asti, mutta yksi poni pääsi juuri maaliviivoilla ohitse ja oltiin toisia ajalla 3.03,6.
Sitten Kossi starttasi siinä ponien Helsinki-ajossa, alkukäteen minulla ei ollut sen kummoisempia odotuksia, koska lähtö oli todella kovatasoinen ja takaanta lähti ihan avoimenkin tason poneja. Kossi kuitenkin yllätti ihan totaalisesti ja voitti koko lähdön! Olin lähdön jälkeen miltein sanaton, en voinut uskoa että voitin ensimmäisen suurkilpailuni
7.3 Koitti Axun elämän ensimmäinen startti, joka päättyi 2 sijaan ajalla 3.13,8. En ollut kovinkaan tyytyväinen, koska ponin ravi oli karmivaa, eikä se ottanut oikein muutenkaan vauhtia.
Tuona päivänä Vallu muutti meille! :)
8.3 Kossi starttasi Mikkelissä aivan järkyttävässä kurakelissä, myöhemmin pari lähtöä ajettuna ravit jouduttiinkin perumaan radan kunnon takia. Kossi kiri ensimmäisen puolikierrosta selostajankin mukaan todella kovaa, mutta jossakin vaiheessa meno tyssäsi ja jouduttiin tyytymään viidenteen sijaan. ajalla 2.43,6
12.3 Nalle toisessa startissaan meidän käsistä. Hyvä kolmas sija, jälleen uudella ennätyksellä 2.09,1!


Huhtikuu
9.4 Nalle Vermossa. Paperilla lähtö näytti melko helpolta, mutta Nalle ei ollut ihan priima ja oltiin neljäntenä maalissa. Aluksi olin hieman pettynyt, muttakun tuloksista näin ajan 2.09,4, ilman laukkoja, niin olinkin sitten jo ihan  tyytyväinen.
11.4 Ypäjällä poniori-päivillä Rölli kantakirjattiin ja se sai astutusluvat! :)
13.4 Kouvolassa Jowin ja Kossin kanssa. Jowi oli kuudes, mutta ennätys parani huimat 4 sekuntia, lukemin 3.00,4!
Kossi puolestaan oli huiman loppukirin jälkeen hyvä kolmas ajalla 2.35,1, eli ennätys parani noin sekunnin.

23.4 Kossin Vermon reissu ei menyt yhtään nappiin. Tamman kanssa pitkältä 80 pakilta kierroksen matkalla ei saatu oikeastaan ketään kiinni ja oltiin viidensiä ajalla 2.38,34 kommenttia: