perjantai 19. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 20


Elämäni ponit

Ihan ensimmäinen tärkeä poni minulle oli shetlanninponi tamma Virona W.D. Dennenhof "Virona". Virona oli ollut meillä jo ennen minun syntymää ja varsonutkin kerran. Minun tullessani maailmaan Virona oli 16-vuotias. Virona opetti minulle paljon, sen selässä koin ensimmäiset ratsastus hetkeni, samoin ajokerrat. Sen kanssa harjoittelin hevosten hoitamista. Tamma oli äärimmäisen kiltti ja hellyyttävä. Ei koskaan tahtonut pahaa kellekkään ja minä pystyin ihan pikkuisena tekemään sille melkein mitä vain.
Valitettavasti Virona jouduttiin lopettamaan 6.11.2011, ponin ollessa vielä täysin terve, mutta päästettiin hänet lepäämään, olihan hän saavuttanut jo kunnioitettavan 28 vuoden iän. Tuo oli minulle tosi kova paikka, enkä siitä vieläkään ole päässyt täysin yli. Maailman rakkain ponimummo! ❤️

Virona kesä 2009
Virona kesä 2009

Telis Jambino, tutummin Jamppa haettiin Ruotsista 2005, kolmen muun ponin kanssa. Yksi poneista meni uudelle omistajalleen, miltein heti suomeen päästyään, mutta Jamppa ja sen sisko jäivät meille.
Sain siis kuusi vuotiaana ensimmäisen raviponini. Myöskin Jamppa oli tosi helppo käsitellä ja pärjäsin sen kanssa hyvin. Jampan sisko Jidomin oli hieman kuumempi ja haastavempi tapaus, enkä silloin vielä pärjännyt sille, joten Jidomin myytiin ja nykyään se onkin tehnyt jo monta varsaa.
Jamppa oli todella hyvä sukuinen, mutta ei siitä oikein juoksijaa kuitenkaan tullut. Sillä oli liian iso maha ja pienet jalat. :D Vuonna 2010, minun ollessa yhdeksän vuotias, suoritin Jampan kanssa poniravi kortin Kouvolassa. Miltein heti kun täytin kymmenen aloin ajamaan kilpaa Jampalla. Ja kuten arvata saattaa häntäpäässähän me keikuttiin alkuaikoina. Loppuajasta sijoitukset ja ajat parantuivat hieman, mutta eivät kuitenkaan mitenkään päätä huimaavasti. Huhtikuussa 2011 Jamppa muutti uuteen kotiin, jossa se sai toimia koko perheen harraste ponina. :)

heinäkuu 2009 Loviisa


Jamppa ja Henna Halme Lahti 2008

Heinäkuu 2009 Loviisa

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä entinen oma ratsuonini Goldstern, eli Bolla.
Hollantilainen ratsuponi tamma.
Olin jo ihan pienestä pitäen käynyt ratsastus tunneilla ratsastuskoulussa. 
Vuonna 2008 valmentajan kehotuksesta alettiin sitten etsiskelemään minulle ponia ja kierreltiinkin ympäri Suomea koeratsastamassa monia poneja.
Syksyllä sitten Bolla muutti meille menestyksekkäästä tallista ja aloiteltiin yhteistyötä.
Kovasti treenailtiin yhdessä, käytiin kisoissa ja valmentajia kävi kotona parhaimmillaan kolme viikossa. Kehityin ihan huimasti ratsastajana Bollan ansiosta ja se opetti minulle paljon.
Pikkuhiljaa kuitenkin kiinnostus alkoi hieman lopahtaa, eikä koulun takia enää ollut niin hyvin aikaa kahdelle harrastukselle. 2011 keväällä Bolla sitten myytiin uuteen kotiin.
Kieltämättä välillä kaipaan ratsastusta ja tuota ihanaa ponia, mutta mennyttä ei enää takaisin saa ja nyt keskitytään uusiin haasteisiin! :)

Bolla kesä 2010


Sitten tulee tietenkin nämä tämän hetkiset ponit, mutta ne tuskin esittelyjä kaipaavat? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti