perjantai 21. marraskuuta 2014

Vuoden viimeiset

Kaikki postauksen kuvat © Merja Ahola- Turpeinen!

Moikka! Viime viikon sunnuntaina oltiin Jyväskylässä. Siellä ravattiin tämän vuoden viimeiset poniravit. Mulla soitti herätyskello jo ennen viittä, seitsemältä oli tarkoitus lähteä ajamaan kohti Jyväskylää, mutta lähdettiin hieman myöhässä. Oltiin silti ihan hyvissä ajoin perillä ja matkaan meni noin kolme tuntia.

Itse olen ollut Jyväskylässä raveissa pari kertaa, mutta en kuitenkaan ole ikinä itse ajanut kilpaa siellä. Jyväskylän loppusuora on ehkä yksi Suomen pisimmistä, lämmityksessä vasten kilpailusuuntaa mennessäni ajattelin, että eihän tuo nyt niin pitkä olekkaan miltä telkkarissa näyttää, mutta kyllä se sitten kilpailusuuntaan kun mentiin niin olikin aika pitkän tuntuinen. :D
Kossi
Ihan ensimmäisenä kävin lämmittämässä Kossin, mentiin eka kierros sekki auki ja kaksi sitten sekki kiinni. Viimeinen kierros mentiin taas hieman reippaammin. Tamma tuntui ihan hyvältä, ei ollut ihan yhtä reipas kuin viimeksi Kouvolassa, mutta ihan hyvä kumminkin.
Esittelyyn kun mentiin oli Kossi jo huomattavasti enemmän ohjalla, ja voltissa mulla oli jo hieman vaikeuksiakin kun poni kävi niin kuumana. Meillä oli pakkia 80 metriä ja ensimmäisellä yrittämällä päästiin matkaan. Kossin kanssa oltiin jo heti aja- komennolla 60 pakilta lähteneiden niskassa kiinni, ja päästiinkin niistä heti sisäkautta ohi. Ekaan kurviin mentäessä päästiin taas parista ponista ohi, pian oltiinkin ohitettu jo puolet edeltä lähteneistä ja takasuoran puolessa välissä edessä oli vielä viisi ponia.  Loppusuoralle kun kaarruttiin, niin oltiin sijalla neljä, sitten päästiin sisäkautta ohitse yhdestä ponista ja oltiin sijalla kolme. Kossi kiri koko matkan ihan äärettömän kovaa, etenkin loppusuoran, mutta tällä kertaa meille oli jopa Jyväskylän loppusuora liian lyhyt. Mutta tosi tyytyväinen olen kolmanteen sijaan, eikä aikakaan ollut hassumpi, 2.27,8 ja ilman laukkoja! :)


Seuraavana oli Nallen lähtö. Lämpässä poni oli ihan ok, ei mikään kovin kummoinen. Vähän varauksella lähdin starttiin, sillä aikaisemmalla viikolla käytiin Kouvolassa hiitillä sen kanssa, eikä se mun mieleen ihan hyvä ollut. 120 metrin pakilta lähdettiin tahmeasti liikkeelle, ja heti tuli pieni haparointi. Hyvin äkkiä tuli jo yksi poni meidän ohi, ja puolen kierroksen kuluttua toinenkin. Oltiinkin sitten jo viimeisinä. Huomasin kyllä jo voltista lähtiessä että poni ei nyt ole normaali, eikä sitä oikein hotsita. Päästiin me sentään kipuamaan sijalle viisi (joka on meidän huonoin sijoitus Nallen kanssa tähän mennessä) , mutta aika oli huono 2.05,1.
nalle


Sitten oli vielä Jowin lähtö. Ensimmäisessä lämpässä poni oli ihan kauhea, repi vain päätään ( mulla jäi vieläpä ala-martingaali kotiin ) ja otti pikku loikkia ja haparointeja kokoajan, vaikka ihan vaan hölkkää mentiin. Toisessa lämmityksessä, jossa pistin sen kunnolla keskittymään ja mentiin reippaammin, Jowi oli jo paljon parempi. Starttiin mulla ei silti ollut kummoisempia odotuksia, sillä Jowi tuli melkein kolmen kuukauden tauolta, lämmitys oli mitä oli ja lähtö oli todella kova tasoinen. En edes uskonut sen pääsevän viiden parhaan juokkoon, mutta Jowipa yllättikin ihan totaalisesti!


Matkana oli 1600 metriä, eli voltattiin takasuoralla, pakkia oli 60 metriä ja lähtönumerona meillä oli nelonen.  Lähdettiin vähän hitaasti matkaan, mutta saatiin kuitenkin ekan kurvin loppuun mennessä edellä olevat kiinni, keula poni oli vetäissyt aikamoisen etumatkan muihin. Etusuoralla puskutettiin kolmatta rataa ja noustiinkin melkein sijalle kolme, kunnes tuli pieni laukka ja jäätiin toisen ponin rinnalle. Takasuoralla päästiin siitä ohi ja oltiin kolmantena. Ajattelin tässä vaiheessa että millonkohan ne loput kovat takaponit sieltä tulevat meidän ohitse, mutta eivät ne tulleetkaan. Loppumatka varmisteltiin kolmatta sijaa, kärki kaksikkoon Kaunisrannan Harry Potter ja Jokimäen Martta, jotka olivatkin lähdön kovimmat ponit, oli useita kymmeniä metrejä. Kolmas sija pidettiin maaliin asti ja olin enemmän kuin tyytyväinen Jowiin. Kaiken kukkuraksi vielä kolmen kuukauden tauon jälkeen ennätyskin parani sekunnilla ja se kirjataan nyt lukemiin 2.46,1! :)

Jowi on ihan hirveän näköinen, kun sitä ei ole klipattu!

Nyt vaan harmittaa, että Jowille ei enää tämän vuoden puolella ole sarjoja, kun poni tuntuu taas pitkästä aikaa hyvältä ja siltä mitä se kesällä oli. Tauko taisi tehdä ihan hyvää.
Huomenna mennään Vermoon eli Helsinkiin Kossin kanssa koittamaan että miten siellä pärjätään. Pakkia on nyt se 100 metriä ja matkana vain kierros. Lähdöstä tuli aika pieni, vain viisi ponia meidän lisäksi. Toivottavasti se ei nyt ole liian lyhyt eikä liian pitkä matka. Monesti on ollut Kossin kanssa tänä vuonna niin, että kun on ollut kierroksen matka, niin ollaan kiritty kovaa kärkeen, mutta aina joku on lopussa ehtinyt ohi ( niin kuin viimeksi Kouvolassa) ja oon toivonut että oispa nyt ollut vaan kierroksen matka. Ja sitten kun on se kierroksen matka, niin kovan kirin jälkeen matka loppuu sitten kesken eikä ihan ehditä saada keulaa kiinni (niinkuin nyt Jyväskylässä). Lähdöstä tuli aika pieni, vain viisi ponia meidän lisäksi.

Ilmoitin myös Nallen sinne b-ponien lähtöön, mutta jätin sen sieltä tänään pois, kun oli niin huono tuolla Jyväskylässä. Se saa vuorostaan pitää nyt taukoa ja ihan kunnolla.
 
Tulipahan pitkä postaus, toivottavasti edes joku jaksoi lukea loppuun asti! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti