tiistai 7. lokakuuta 2014

Josko sitten joku muu päivä

Moikka!
Viikko sitten sunnuntaina oli Mikkelin poniravit jossa minulla oli neljä ajokkia.
Ensin oli Hercun lähtö. Lämpässä poni oli pirteän ja ihan hyvän tuntuinen. Startissa 20 metrin pakilta saatiin hyvä lähtö, ja oltiin miltein heti paalun ponien niskassa kiinni. Poni ei kuitenkaan ravannut ihan parhaalla mahdollisella tavalla ja taivuttiin lopulta kahdeksanneksi ajalla 3.09,0 mikä on vain 8 kymmenystä Hercun ennätyksestä.
Kaunisrannan Hercules "Herccu"
Seuraavaksi oli Kossin startti. Takasuoralla voltattiin ja paalulta lähdettiin matkaan.
Kossi lähti aluksi hieman hapuilleen matkaan ja otti pienen laukankin, päästiin kuitenkin kurviin mentäessä johtopaikalle ja alettiin heti tehdä eroa muihin. Kossi ei oikein yksin olisi halunnut juosta, vaan "hölkki" iloisesti korvat pystyssä 2.25-2.29 vauhteja, vielä kierros juostuna oltiin aika reilussa johdossa ehkä noin 70 metriä oli matkaa muihin. Loppusuoran alussa kuitenkin Saphira tuli rinnalle, ja tässä vaiheessa Kossi pisti korvat luimuun ja vauhti kiristyi heti 2.18 lukemiin. Mentiin siinä sitten rinnakkain ja yritin vaan rauhoitella tammaa, koska loppusuoralla laukkaaminen on tullut jo liian tutuksi sen kanssa. Puolessa välissä loppusuoraa Kossi kuitenkin otti pahan laukan, ja taisi ottaa vähän nokkiinsa kun otin vähän reippaammin kiinni ja heitti jäätävän ison pukin! :D Laukan myötä päästettiin sitten taas muutama poni ohitse, ja oltiin sitten neljäntenä maalissa.
Kossi, kyydissään pikkuapulainen Otto! :)
Sitten oli Jokimäen Mooritsin eli Mopen lähtö. Lämmitykessä poni oli hyvä, melkeinpä jopa parempi kuin koskaan aiemmin minun ajamana. Startti ei kuitenkaan mennyt ihan niinkuin oletettiin, ponilla oli nyt hitusen tiukempi sekki kuin aikaisemmin, mistä Moppe ei sitten tykännytkään vaan protestoi sitä pariin otteeseen, ja takapääkin lensi siltä aika komeasti, lopulta oli Moppekin maalissa neljäs, ja vaikka poni ei yrittänytkään yhtään koko matkan aikana, tuli silti yllättävänkin hyvä aika.

Viimeisessä lähdössä ajoin vielä Leijonamielen Riiviötä, jota en siis koskaan ennen ollut ajanut. Mitään odotuksia ei ollut koska sijoitukset ja ajat olivat melko huonoja. Lämpän jälkeen omistajat tekivät pyynnöstäni muutamia muutoksia varustukseen joka hieman auttoi ponia. Sijoitus ei ollut päätä huimaava, mutta sain minä ajettua sentään ennätyksestä neljä sekuntia pois, mihin taustajoukot olivat oikeinkin tyytyväisiä! :D
 
Torstaina oli sitten Axu Lappeessa, lämppä oli ihan ok, poni jopa harvinaisen rauhallinen ja "helppo ajettava". Saatiin startissa 40 pakilta edellä menneet ekassa kurvissa kiinni, ja puikkelehtiin sisäkautta ohitse. Paalun ponit vetivät kuitenkin liian kovaa eikä saatu niitä kiinni. Loppusuoralla tuli vielä Axulle ongelmia ja ravi vähän levisi, siinä sitten yksi pääsi vielä meistä ohitse. Maalissa siis taas neljäntenä.
Axu
Tämän verran olin saanut kirjoitettua tätä postausta pari viikkoa sitten, kunnes aika loppui ja oli pakko mennä tekemään viimeisiä juttuja ennen seuraavana päivänä alkavaa Ruotsin matkaa. Ajattelin sitten että "no kirjoitan sitten vaikka laivassa loppuun tämän postauksen ja julkaisen", mutta tabletti ei suostunutkaan aukaisemaan bloggeria kunnolla, joten en voinutkaan tehdä tätä loppuun. Kun sitten viime viikolla palattiin takaisin suomeen en vaan millään saanut aikaiseksi kirjoittaa tätä loppuun, eikä oikeastaan enää edes huvittanut, ja vaan siirsin ja siirsin tämän tekoa.
Eli loppujen lopuksi tästä ei ikinä edes valmista postausta tullutkaan, mutta ihan liian pitkä tauko blogin päivitykseen kyllä tuli.

En tiedä milloin seuraavan kerran tulee postausta, jotenkin nyt innostus vähän rapissut, eniten varmaankin siksi että aika on koulun takia kortilla, eikä enää myöhään illalla, koulun, tallilla käynnin ja läksyjen jälkeen vaan kertakaikkiaan huvita eikä jaksa alkaa kirjoittamaan postausta.
Seuraava postaus tulee sitten kun on tullakseen, väkisin en ala tänne mitään raapustamaan, sillä sen huomaa sitten tekstissäkin eikä sellaista ole kiva lukea. Kaiken kukkuraksi meidän kamera hajosi, joten uusia kuviakaan ei olisi saatavilla. Palataan sitten kun mulla taas on sellainen "jes tämä on kivaa" fiilis! :)
Hope u understand!


2 kommenttia:

 1. Aijotteko startata Röllillä ensi vuonna? :) ja mistä nuo teidän ponit on ostettu? Tiiän kyl et Ruotsista, mut mistä sieltä ja miten löysitte ne? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, mutta tuskin.
   Kaikki shettikset on ostettu Ruotsista, suoraan kasvattajalta eli Seppälän perheeltä ( Smedens Stuteri ) :)

   Poista