lauantai 13. syyskuuta 2014

Heinola

Moikka!
Postaus väli on taas pidentynyt, mutta en nyt ala tässä sen kummempia selittelemään, vaan mennään suoraan asiaan.
Eli pari viikkoa sitten oli Heinolan paikallisravit, jossa ajoin Axua ja Herccua.
Herccu oli lämmityksessä ehkä hieman laiskahko, mutta kun viimeisellä lämppä kierroksella otin pari terävää pätkää, tuntui poni jo paljon paremmalta.

Axu
Kun olin käynyt lämmittämässä Hercun oli Axun lämpän aika. Meinasi melkein voimat loppua kuskilta, kun suomenhevosia menee pitkä liuta kauhealla vauhdilla ja läheltä ohitse, ei kyllä paljoa naurattanut kun arka poni yrittää päästä pakoon pelottavaa räminää ja töminää...
Vauhdikkaan lämmityksen jälkeen poni auton luokse seisomaan ja odottelemaan omaa lähtöään.
Sitten oli Hercun lähtö. Poni lähti tahmeasti liikkeelle ja ensimmäisessä kurvissa oltiin menossa ohi parista ponista, mutta Herccu painoi sen verran sisäänpäin, ettei päästy kavereista ohi, tossa kohtaa olisi apuaisoille ollut tarvetta. Takasuoran alussa käänsin sisälle ja päästiin siellä hieman etenemään.
Maalilinja ylitettiin viidentenä, mutta ennätystä hipoen, ja vielä tuolla hieman ehkä hitaammalla radalla! :)

Kaunisrannan Hercules "Herccu"
Axun startti ei mennyt ihan putkeen. Paalulta lähti poneja jopa seitsemän, ja me 20.metrin pakilta lähdettiin niitä jahtaamaan. Kun oltiin juuri saavutettu ensimmäinen edellä menevä poni alkoikin se potkia, ja sitäkös Axu sitten taas pelkäsi ja alkoi puskea ulospäin.
Päästiin kuitenkin ohi kyseisestä ponista ja kurvissa päästiin taas parin ohi. Edessä oli vielä muutama poni. Heinolan rata oli todella kapea ja ohittaminen vaikeaa kun edessä oli monta ponia. Takasuoralla jouduttiin aika ulos kun yritettiin ohittaa ja Axu alkoi taas puskea ulospäin ja painaa ohjille. Viimeisessä kurvissa päästiin kuitenkin vielä yhden ponin ohitse, ja maalissa oltiin neljäntenä, aika oli vain 2.55, mutta toivottavasti ensikerralla paremmin! :)

epätarkka kuva, mutta tästä huomaa vähän miten vauhdikas lämppä Axulla oli :D

Vallua on nyt alettu ajelemaan enemmän ja reippaampia lenkkejä useamman kerran viikossa. Poika on päässyt lenkkeilemään aika paljon Nallen kanssa ja välillä myös Kossin. Aluksi Vallu ei oikein välittänyt lenkki kaveristaan, mutta nyt poni on jo alkanut vähän hiffaamaan että kaverin perässä pitää pysyä! :D

Vallu

Tänään on Mikkelissä poniravit, jossa mulla on Kossi sekä kolme laina-ajokkia, Leijonamielen Riiviö, jota en ole ikinä ennen ajanut, Moppe (Jokimäen Moorits) ja Herccu! :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti