torstai 28. elokuuta 2014

Raveja ravien perään!

Moi! Postauksia on nyt tullut harvemmin, syytetään siitä koulun alkua, joka vie suurimman osan ajasta...
16 päivä oli Lahdessa poniravit. Omia poneja minulla ei siellä ollut, mutta ajoin kahta laina-ohjastettavaa. Ensimmäistä kertaa pääsin hyppäämään russ ruuna Jokimäen Mooritsin kärryille. Etukäteen tiesin vain sen, mitä tuloksista näkyi, eli pärjäävä, mutta hyvin epävarma poni kyseessä. Voltista päästiin hitaasti matkaan ja takasuoralla haettiin rytmiä hieman, etusuoralla päästiin sitten oikein kunnolla vauhtiin, ja noustiinkin jo kärkiponien rinnalle, kunnes tuli ensimmäinen laukka. Takasuoralla tuli toinen laukka, ja loppusuoralla oltiin lähestymässä kolmantena menevää ponia, mutta laukka yllätti, ja tultiin sitten neljäntenä maaliin, oikein tyytyväisiä oli sekä kuski että taustajoukot! :)
Jokimäen Moorits

Toisena laina-ohjastettavana minulla oli Kaunisrannan Hercules eli Herccu, jolla ajoin nyt kolmatta kertaa. Lämpässä poni ei tuntunut lainkaan hyvältä, joten menin vielä yhden lämmityksen ennen esittelyä pienillä varustemuutoksilla, jotka auttoivat hieman, mutta en poniin vieläkään ihan tyytyväinen ollut, onneksi jälkikäteen syy selvisi. Pienten sähläyksien jälkeen päästiin voltista matkaan ja lähdettiin 60 metrin pakilta kohtalaisen hyvin, etusuoralla ja ensimmäisessä kurvissa päästiin hyvin sisäkautta sujuttelemaan kavereista ohi. Takasuoralla oltiin jo sijalla neljä, ja kun loppusuoralle kaarruttiin oltiin kolmantena. Kärki kaksikko oli n. 30 metrin päässä ja ajattelinkin jo että voittoon ei meillä ole mitään asiaa, kunnes toinen kärki poneista kääntyikin ympäri. Herccu lähtikin sitten kauhealla vauhdilla saavuttamaan johto ponia, ja ehdittiin juuri ja juuri maalikameran kuvassa voittoon uudella ennätyksellä 3.08,2.

Viime sunnuntaina oli sitten Kouvolassa poniravit. Siellä mulla olikin yhteensä viisi ajettavaa. 3 omaa ja 2 vierasta. Ensimmäisessä lähdössä ajoin taas Jokimäen Mooritsia, joka oli kovan kirin jälkeen tosi hyvä toinen 2 sekunnin ennätyksen parannuksen ja vain yhden laukan kera. Moppe oli kyllä niin hyvä!
Axu
Toisessa lähdössä oli sitten Axu, joka painoi jo esittelyssä ohjille kuin raivohullu. Tällä kertaa takasuoralla kun voltattiin tuntui koko ajan että poni lähtee kuin tykin suusta. Toisella yrittämällä päästiin matkaan ja lähdettiin kovimpaa meidän voltista. Puolikierrosta juostuna siirryttiin johtopaikalle ja pidettiin se maaliin saakka. Ennätyskin parani sitten sen 5 sekuntia.
Axu
Nalle

Sitten oli Nalle autolähdössä, jossa lähdettiin hyvältä paikalta numerolla 1.Päästiin kohtalaisesti liikkeelle ja päästiin johtavan taakse, kokomatka oltiinkin siinä johtoponin takana neljän ensimmäisen ponin ryppäässä. Maalissa kolmantena uudella ennätyksellä 1.59,7 ja ilman laukkaa, eikä poni ollut vielä edes parhaimmillaan ! ;)

Nalle
Sitten ajoin ensimmäistä kertaa yhtä suomen nopeimpiin poneihin kuuluvaa ponia Carattia. Tulos oli "ihan ok" kuudes, vielä ei yhteistä säveltä löydetty.
Carat
Viimeisenä oli Kossi. Tauolta lähdettiin hieman mietteliäin fiiliksin matkaan, eikä huonolta tuntunut lämmitys ainakaan yhtään auttanut. Kossi lähti kovaa matkaan ja takasuoran lopulla 100 metrin pakilta päästiin jo parin valjakon ohi. Pelkäsin kokoajan, että milloin se kamala pomppulaukka sieltä oikein tulee, mutta onneksi niitä ei tullut kuin yksi, harmittavassa paikassa tosin. Loppusuoralla noustiin jo neljänneksi, mutta laukka tuli ja tiputtiin kuudenneksi. Mutta olin tyytyväinen, sillä tauolta ei jääty kuin sekunti ennätyksestä, ja tauko oli muutenkin auttanut ponia.

Kossi
 Huomenna lähetään Heinolaan, jossa on startissa Axu ja Herccu! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti