keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Loviisa ja MiehikkäläMoikka!

Lauantaina oli Loviisan poniravit. Oltiin perillä Loviisassa hyvissä ajoin ja pikkuhiljaa alettiin Veeran ja Jannin kanssa valjastella poneja. Ensimmäisenä kävin lämppäämässä Jowin, jonka jälkeen oli Tikran (Minim Lu Art), ja kohta Kossinkin vuoro. Tikra ja Jowi tuntuivat lämmittelyssä ihan hyviltä, mutta Kossista ei voinut sanoa ihan samaa, tamma oli laiskan tuntuinen, haparoi vähän väliä ja ei oikein halunnut mennä kavereista ohitse. Viimeisellä lämppä kierroksella kuitenkin vähän terävöityi, kun otin pari pätkää ja herättelin ponia. Heti Kossin lämpän jälkeen menin hakemaan Jowin ja mentiin esittelyyn.
Jowi

Päästiin melko hyvin matkaan ja lähdettiin saavuttamaan edellä meneviä, Jowi eteni koko matkan tasaisen hyvää vauhtia, mutta koska pari edeltä lähtenyttä menivät sen verran kovaa ehdittiin "vain" neljänniksi ajalla 2.51,0 parannettiin siis ennätystä kolme kymmenystä.
Jowi

Heti Jowin lähdön jälkeen menin lämmittämään Aksua, joka oli ihan ihmeissään uudesta paikasta ja kyttäsi kaikkea mahdollista. Heti Aksun lämmittelyn jälkeen olikin vuorossa Tikran lähtö. 180 pakilta kirittiin hyvin, mutta vauhti tyssäsi aina kun oltiin menossa ohitse kaverista. Kuitenkin pienen kamppailun jälkeen ehdittiin toisiksi uudella ennätyksellä 2.16,6

Seuraavaksi oli vuorossa Kossi, lämmityksen jälkeen odotukset eivät olleet kovin korkealla, mutta onneksi tamma paransi lämmityksestä jonkin verran.
Pakkia oli Kossillakin sen 180 metriä, melko heti päästiin jo ensimmäisen ponin ohi, ja lähdettiin jahtaamaan edellä meneviä. Viimeisessä kurvissa siirryttiin jo toiseksi ja oltiin johto ponin perässä hyvin, mutta valitettavasti poni otti laukan loppusuoralla, joten meidän oli tyydyttävä toiseen sijaan.
Tosin ennätyskin parani taas sen pari sekuntia eli nyt voltti ennätys Kossilla on 2.25,5.
Kossi


Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä oli Axun lähtö. Jo esittelyssä Axu oli todella täpinöissään ja pelkäsi toisia poneja ja heidän kuskejaan jotka "suhuttelivat ja ääntelehtivät pelottavasti", minun pitikin sitten kääntää edellä menevän rinnalle, ettei oltaisi lävistetty kuskia Raymond sekillä :D
Voltista päästiin toisella yrittämällä matkaan, ja saatiin 20 pakki heti kiinni (lähdettiin siis 40 metrin pakilta) ensimmäiseen kurviin mentäessä oltiin ohitettu jo jokunen poni, ja takasuoralle kaarruttaessa edessä oli enää kolme ponia, joita Axu saavutti askel askeleelta. Pian siirryttiinkin johtoon ja se paikka pidettiin maaliin saakka. Vaikka kunka yritti lopussa himmailla, parani ennätys silti lukemiin 2.55,9.
Seuraavana päivänä, eli sunnuntaina mentiin Miehikkälän harjoitus raveihin. Siellä oli siis kaksi poni lähtöä, toinen shettiksille ja toinen russeille.
Ensin oli shettis lähtö jossa ajoin Masia (B.A.Samwise).
Jo lämmityksessä poni oli paljon reippaamman ja paremman tuntuinen kuin viimeksi Vermossa. Napattiin heti lähdössä keulapaikka, mikä pidettiin maaliin saakka, lopussa yleisön kohdalla poni hiljensi vauhtiaan, joten siinä meni sitten sekunteja, mutta silti tuli tuolle perunapellolle hyvä aika, 3.10,7  joka on siis vain pari sekuntia Masin ennätyksestä.
Masin omistajalle lähti siis matkaan upouudet pikalukko silat! :)

Masi
 Seuraavaksi oli russien lähtö, jossa oltiin Nallen kanssa 80 metrin pakilla, lähdettiin tasaisesti matkaan ja ensimmäiseen kurviin mentäessä A´res tuli meistä ohi. Takasuoran puolessa välissä ohitettiin yksi poni, ja kurvissa kuulin, kun varikolla olevat ihmiset huutavat että "varo Pinja!" katsoin sitten taakseni ja huomasin että sieltähän tulee poni kiitolaukkaa kärryt perässä mutta ilman kuskia, pian kuulutettiinkin että lähtö keskeytetään.
Poni laukkasi sitten pari kierrosta radalla, kunnes se saatiin kiinni, jonka jälkeen sisärata vielä lanattiin.
Noin 10 minuutin odottelujen jälkeen jatkettiin sitten uudella yrityksellä.
Nalle
 Jälleen ekaan kurviin mentäessä A´res tuli ohi, toisessa kurvissa päästiin yhdestä ponista ohi, ja lähdettiin jahtaamaan edellä menevää ponia, josta päästiin sitten loppusuoralle kaarruttaessa ohi.
Maalissa oltiin toisena ajalla 2.08,4 mikä on myös ihan hyvä aika tuolle radalle, joka on siis melko pehmeä, ja siellä on sekä ylä-, että alamäkeä.


Loppuun vielä tulokset Miehikkälästä :)

 1.Miehikkälän Kunta-lähtö
tas.ajo A-ponit 1000m p.3.05 +20m/4sek
1.B.A. Samwise-Pinja Iltanen 1000m 3.10,7
2.Soul Sister-Salli Kotiranta 1060m 3.01,5 x
3.Hakalan Gideon-Melina Mauno 1000m 3.15,9
4.Sulennon Sofia-Taru Kitunen 1020m 3.13,3
5.Leijonamielen Riiviö-Miia Parkko 1000m 3.28,8x
Poissa:Käpplinge Azalea, Leijonamielen Leo

2.Poroparkki-lähtö
tas.ajo B-ponit
1.A'res-Janika Pasi 2120m 2.05,4x
2.Tolängas Rolando-Pinja Iltanen 2080m 2.08,4
3.Gemstone Aria-Suvi Saarinen 2000m 2.14,6x
4.Minim Lu Art-Annika Rantala 2020m 2.27,0
Poissa:Vince Wee, Nelson Wee, Pejnarve Rom

3 kommenttia:

  1. Saitteko jotain Nallen kaa palkinnoks? :)

    VastaaPoista
  2. Tää menee aika säätämiseks, kun kumpikaan ei taida saada toistensa viestejä? :D
    En siis oo saanut mitään sähköpostia sulta, laitatko asian mun blogin kommentteihin/m.fani@luukku.com uudelleen? Unohdan aina tulla katsomaan mitä oot tänne vastannu...

    VastaaPoista