perjantai 18. heinäkuuta 2014

Aika rientää

Heippa!
Aika on mennyt nyt kesälomalla ihan hirveän nopeasti, vähän liiankin. Viime postauksestakin on jo puolitoista viikkoa. En vaan millään ole saanut aikaiseksi tulla tänne postausta kirjoittamaan. Joka päivä olen vaan siirtänyt ja siirtänyt sen tekemistä. Mutta joo, nyt kerron nopeasti sitten viimeisimpiä ravikuulumisia.

Toissa sunnuntaina oltiin siellä Suur-Hollolassa Aksun, Nallen ja Kossin kanssa, viime postaukseen laittelinkin lähtölistoja sinne.
Aksu
Aksu oli lämmittelyssä ihan rauhallinen ja hyvän tuntuinen. Startissa poni olikin ihan päinvastainen. Voltista lähdettiin hitaasti matkaan ja kun sitten kerran käskin ponia lähtikin se menemään hirveää vauhtia, mutta ei ravilla, yritin sitä siinä sitten rauhoitella, mutta eihän se mitään auttanut, kun poni on hieman arka, ja joka puolella on muita poneja. Ensimmäiseen kurviin mentäessä oltiin pudottu jo toisiksi viimeisiksi, eli edessä pyyhälsi 14 ponia. Multa meinasi jo voimat loppua, kun Aksu on aika vahva, ja jouduin pitämään sitä tosi paljon kokomatkan ajan :D Takasuoran lopulla, kun edelleen toiseksi viimeisenä hölköteltiin poni rauhoittui ja alettiin etenemään aika hirmuista vauhtia, ja tällä kertaa ihan oikealla askellajilla.
Aksu
Viimeisessä kurvissa ohiteltiinkin sitten sisäkautta monia poneja, kunnes jouduin kääntämään ulkoradoille. Kirittiin loppua aivan tosi hyvin ja ehdittiinkin vielä nousta seitsemänniksi. Hyvin siis siihen nähden että pari sataa metriä juostuna oli kaikki menneet meistä jo ohi. Aksu oli siis ensimmäistä kertaa pois kolmen parhaan sakista. Aikakin jäi vain 1 kymmenyksen ennätyksestä.

Nalle

Seuraavaksi oli vuorossa Nallen lähtö. Voltista lähdettiin hyvin matkaan, mutta poni jäi odottelemaan kavereita, joten ei sitten päästykään johtoon, vaikka aluksi siltä näyttikin. Mentiin sitten johtoponin rinnalla, välillä tuli pari laukkaa joissa sitten jäätiin, mutta hyvin saatiin johtoponi aina kiinni, mutta Nalle ei millään halunnut mennä kaverista ohi. Loppusuoralla Thelma (yksi takamatkan kovista poneista) tuli heittämällä ohi, ja oltiin sitten kolmantena, ja kolmansia oltaisiin maalissakin oltu, ellen minä olisi törttöillyt! Jäätiin siis aivan maaliviivalla kolmanneksi uudella ennätyksellä 2.01,5! Nalleen olen ihan Super tyytyväinen, oli ensimmäistä kertaa suomen nopeimpia vastassa, ja piti hienosti neljänneksi!1.  11  Thelma  /  Fanny Suomela   50,9   x   100 € 2320:1  Selostus / Video / TotoTV
2.  1  Elit Aria  /  Petra Tonteri   2.00,3      50 € 2140:1  Selostus / Video / TotoTV
3.  8  Carat  /  Johanna Krakau   54,0   x   30 € 2280:1  Selostus / Video / TotoTV
4.  3  Tolängas Rolando  /  Pinja Iltanen   2.01,5   x   20 € 2140:3  Selostus / Video / TotoTV
5.  2  Charmgubben  /  Oona Kittelä   2.02,4   x   10 € 2140:2  Selostus / Video / TotoTV
6.  7  Hietarannan Joonatan  /  Tia-Maria Haapaniemi   59,1       2220:1  Selostus / Video / TotoTV
7.  9  Jaris Ess  /  Jutta Jääskeläinen   59,5   x    2280:2  Selostus / Video / TotoTV
   4  Reiza 268 RUSS  /  Petra Ojala      hll     2140:4  Selostus / Video / TotoTV
   6  Kiikku's Neon  /  Lotta Lind      hll     2200:2  Selostus / Video / TotoTV
   10  A'res  /  Janika Pasi      hll     2300:1  Selostus / Video / TotoTV
   5  Kålmans Pyroman  /  Melina Mauno   Poissa       2200:1  Selostus / Video / TotoTV

Väliajat:
 2.05.0/Elit Aria 2.04.5 1.58.0 1.53.0

Sitten olikin vuorossa poni Suur-Hollola, jossa starttasi Kossi. Heti voltista kun lähdettiin otti tamma laukan, ja kun antoi sen pitkän tappelun jälkeen alas otti jo seuraavassa kurvissa toisen laukan, ja etusuoralle käännyttäessä jo taas seuraavan, tässä kohtaa en enää alkanut ottaa laukkaa alas, kun takaponit tulivat ryminällä ulkopuolelle, vaan ajoin ponin kiitolaukalla uloimmalle radalle ja otin sitten siinä laukan alas. Pian tämän jälkeen meidät kuulutettiin hylätyiksi liioista laukoista. Mentiin sitten muiden perässä ulkoratoja pitkin talliportille ja varikolle.
Kossista jäi huono fiilis, se ei edes yrittänyt lähtä ravia, ja oli lähdön jälkeenkin oikea diiva.

Kossi

Nalle ja minä :)

 Viime sunnuntaina kävin Jämsässä ajamassa ihan uutta tuttavuutta "Herccua" joka osoittautuikin oikein mukavaksi tuttavuudeksi.
Maalissa oltiin kolmantena uudella ennätyksellä 3.15,3. Seuraavaan starttiin tehdään pieniä muutoksia, niin eiköhän sitten mene vielä paremmin! Vauhtia tältä pojalta ainakin löytyy! :)
Kaunisrannan Hercules

 Maanantaina oltiin sitten Loviisassa Jowin kanssa, lähtö oli ponien Suvi-Ajo.
Lämmittelyssä poni ei aluksi tuntunut kummoiselta, mutta viimeisellä kierroksella oli jo vähän paremman tuntuinen. Lähdettiin Jowin kanssa paalulta, ja avattiin johtopaikalle. Jowi ei oikein keskittynyt kunnolla kun joutui yksin menemään keulassa, joten vauhtikaan ei ollut kovin kovaa. Takasuoralla sitten yksi poni tuli rinalle, ja Jowi vastasi sille hyvin, ja jätti kyseisen ponin taakseen. Kohta saatiinkin jo uusi uhkaaja, joka eteni kovaa vauhtia meidän rinnalle, mutta Jowi vastasi jälleen tosi hyvin, ja vauhti kiihtyi aivan mielettömiin lukemiin! Mentiin loppusuora aivan rintarinna, ulkopuolella ollut poni pääsi jo hieman meidän ohi, mutta Jowi kontrasi hyvin, ja kiri siitä ohi, ja maaliviiva ylitettiinkin sitten ensimmäisenä uudella ennätyksellä 2.47,1
Jowi
JowiPahoittelut tästä hehtaari postauksesta, mutta en halunnut tahdä kaikista "aikoja sitten" menneistä ravireissuista erikseen postausta. :D

6 kommenttia:

  1. Muuten kuka on tuon Kaunisrannan Hercculesin isä ja äiti? Yhellä tallilla asuu nimittäin Yks kaunistannan Valiant poni :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukupostin mukaan emä on Ajoksen Hani ja isä Bonance v. Dorpzicht! :)

      Poista