sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Uskomatonta, mutta totta

Eilinen päivä vietettiin Lappeenrannan poniraveissa oikein kunnon helteessä. Päivä oli kyllä kaikin puolin onnistunut.
Saavuttiin raviradalle noin puoli 11. Kävin hakemassa voilokit, vein tavarat katokseen ja lähdettiin äiskän kanssa taluttamaan poneja. Laitettiin Jowi takaisin autoon, koska siellä oli vähän viileämmät oltavat kuin katoksessa, sitten aloin pikkuhiljaa valjastelemaan Kossia.

Pian mentiinkin Kossin kanssa jo lämmittelyyn. Ensin pari kierrosta rataa väärinpäin ja tarkoitus oli mennä ne rauhallisesti, mutta Kossi olikin erimieltä ja painoi aika paljon, mutta rauhoittui parin kierroksen jälkeen. Kolmas kierros mentiin kilpailusuuntaan hieman reippaammin, lämmityksessä poni tuntui hyvältä ja ravikin oli parempaa kuin viime startissa, eikä haparoinut ollenkaan. Sitten vein Kossin katoksille ja Menin hakemaan tuttumme ponia "Masia" jota lainaohjastin Lappeessa. Kossillahan oli siis ravien enimmäinen lähtö ja kun lähdin Masia lämppäämään kuulutettiin että ensimmäisen lähdön esittelyyn on aikaa 15 minuuttia. Masin lämmityksessä tuli siis hieman kiire, mutta pari kierrosta ehdittiin radalla pyörähtää. Sitten pois Masin kärryiltä ja juosten Kossin katokselle, poni irti, kuski kyytiin, pari kierrosta hölkkää katosten ympäri ja esittelyyn.

Kossi
 Matkaan lähdettiin 100 metrin pakilta eli meillä juostava matka oli 1700 metriä. Viime postauksessa toiveissa olikin että ehdittäisiin saada tuolta pakilta joka oli mun mielestä aivan hirvittävä, muut kiinni :D
Kyllä, päästiin hyvin matkaan ja edettiin kovaa, timeri näytti aivan hirveitä lukemia ja oltiinkin jo kierros juostuna johto paikalla. Eli hyvin saatiin edellä menneet kiinni. Itseasiassa nyt olisin toivonut että matka olisikin ollut vain kierroksen, sillä loppusuoralla saatiin rinnallemme yksi takamatkan poni, hyvin Kossi vastasi sille, mutta sitten Kossi teki jälleen sen minkä on tehnyt jo liian monta kertaa, eli laukkasi tiukassa voittokamppailussa. Jäätiin siis toiseksi, mikä aluksi kyllä hieman harmitti, tai no lähinnä tuo laukka harmitti, mutta kun sain tietää mikä meidän ajaksi tuli, niin olin kyllä niin tyytyväinen tuohon pikku prinsessaan, matkan aikana en oikeastaan paljoa käskenyt, enimmäkseen vaan sanoin että "prrr prr" koska pelkäsin sitä Kossin kauheaa pomppulaukkaa, joka siis ei todellakaan ole mistään lyhyimmästä päästä, ja silti vaikka matkan aikana vain pitelin ja rauhoittelin ponia edellinen ennätyksemme 2.35,1 parani aivan uskomattomiin lukemiin 2.27,4! Parannettiin siis ennätystä 8 sekuntia! Huikea tyttö, ja vieläpä ainoastaan sen loppusuoran laukan kanssa! Mutta tämä huikea ennätyksen parannus tuo mukanaan myös sen että sarjat koveni kertaheitolla ja pärjääminen on entistä vaikeampaa, mutta luulisin että tuosta ponista vielä löytyy vauhtia, eikä se olekaan vasta kuin 6-vuotias joten urakin on vasta aluillaan ;)
 
 
Kakkos lähdön jälkeen lähdin lämmittämään Jowia, menin kaksi kierrosta kilpailusuuntaan ja poni oli ihmeen rauhallinen, ainakin viime startin lämmittelyyn verrattuna. Jowin lämmityksen jälkeen olikin vuorossa Masin lähtö. Päästiin ensimmäisellä yrittämällä matkaan ja napattiin heti johto paikka, rinnallemme tuli ensimmäiseen kurviin mentäessä toinen poni ja Masi vastasi sille hyvin, mentiin koko matka ihan rintarinnan ja jännittävä kamppailu säilyi maaliin asti, sillä koko loppusuora aina maaliin saakka tultiin aivan rintarinnan, muut ponin olivat jääneet jo jonkin matkan päähän. Pidettiin kuitenki johto paikka aina maaliin saakka eli Masi avasi kilpauransa hienolla voitolla. Oli varmaan katsojillekin mielenkiintoinen ja jännittävä lähtö :)
 
1. 2 B.A. Samwise / Pinja Iltanen 3.08,5 100 € 1100:2
 
 
Tässä kuvassa näkyy hyvin (vaikka vähän epätarkka onkin) loppusuoran kamppailu ja kuinka muut ovat jääneet kauemmas.

Masi
 
Kohta olikin jo vuorossa Jowin lähtö. Poika vissiin meinasi että "kun en tällä kertaa painanut lämmityksessä niin painankin sitten esittelyssä", esittelyssä oli pakko päästää poni menemään pätkä vähän kovempaa että sai vähän edes höyryjä ulos.
Jowi

Arghh, bloggeri taas muokkailee omineen näitä värejä...
  Ekalla yrittämällä päästiin matkaan, 40 metrin pakilta lähdettiin saavuttamaan edellä meneviä, sitten tuli pieni laukka, mutta oltiin aika äkkiä takaisin ravilla. Saavutettiin taas edellä meneviä ja ensimmäisessä kurvissa siirryttinkin  jo johto paikalle. Tämä paikka pidettiin loppuun saakka, voitto siis tuli ja samalla ennätys parani melkein kolme sekuntia.


Harmi että tässä kuvassa tarkennus ei ole ihan sielä missä pitäisi :/


 
Hevonen / Ohjastaja Aika Kerroin Palkinto Matka:rata
1. 5 Smedens Jon Bon Jowi / Pinja Iltanen 2.57,8 x 100 € 1140:1 Selostus / Video / TotoTV
2. 6 Jokimäen Sinttu / Maria Kiukas 2.58,2 50 € 1140:2 Selostus / Video / TotoTV
3. 9 My Mate Ofelia / Ilona Kilpeläinen 2.55,7 30 € 1160:2 Selostus / Video / TotoTV
4. 8 Soul Sister / Salli Kotiranta 2.55,9 x 20 € 1160:1 Selostus / Video / TotoTV
5. 10 Noron Sampo / Hilppa Kukkonen 2.57,4 10 € 1180:1 Selostus / Video / TotoTV
6. 2 Sulennon Sofia / Taru Kitunen 3.09,2 x 10 € 1120:1 Selostus / Video / TotoTV
7. 1 Algabay Amaranth / Jenna Rissanen 3.12,9 x 1100:1 Selostus / Video / TotoTV
8. 3 Åkaregårdens Benjamin / Tiia Vehviläinen 3.10,9 x 1120:2 Selostus / Video / TotoTV
9. 11 Pikebay's Wille / Nea Halinen 3.05,2 1200:1 Selostus / Video / TotoTV
10. 7 Sammalisen Wappu 1047 SH / Inka Uronen 3.15,8 1140:3 Selostus / Video / TotoTV
11. 4 Rama Fareeda / Elmeri Pussi 3.24,9 x 1120:3 Selostus / Video / TotoTV
Väliajat: 3.15.0/Smedens Jon Bon Jowi 2.53.6
 
 
 
  
Mutta siis päivä oli mitä uskomattomin, ajoin kolmea ponia joista kaksi voitti ja yksi tuli toiseksi aivan mahtavalla ajalla! Ei tämmöistä ihan joka päivä tapahdu! Pahoittelut pitkästä ja mahdollisesti sekavasta postauksesta, mutta ei tätä fiilistä vaan voi purkaa "lyhyesti ja ytimekkäästi"! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti