torstai 1. toukokuuta 2014

Kaks kakkosta

Moikka!
Pari viikkoa sitten sunnuntaina oltiin Kouvolan ponihiiteillä noiden nuorien poikien eli Axun ja Jowin kanssa. Tuo päivä oli oikeasti todella lämmin ja sekä ihmisillä että poneilla oli varmasti aika kuumat oltavat. Mutta silti hauska päivä oli ja taas hyvin järjestetyt hiitit! :)
Aksu


Jowi


Axu oli ihan superhyper hyvä! Lämpässä ei tuntunut oikein miltään, mutta itse hiitissä oli aivan erilainen. Lähdettiin matkaan 40 pakilta yhden vanhemman ponin kanssa joka taisi mennä hitaan hiitin (eli omasi kovemman ennätyksen mutta meni tämän hiitin hitaammassa porukassa).


 Aksu lähti hyvin matkaan ja ensimmäiseen kurviin mentäessä saavutettiin paalulta lähteneet kolme ponia. Aluksi tarkoitus oli ajaa porukassa, mutta halusin kuitenkin ajaa suht reippaan hiitin ja osa poneista meni hitaammin niin päätin sitten mennä ohi niistä. Sovittiin sitten takasuoralla tämän nopeamman ponin ohjastajan kanssa että ajetaan rinnakkain loppumatka. Saatiin sitten kyseisestä ponista hyvä kirittäjä, ja se auttoi myös Aksua hieman keskittymään olennaiseen, vaikkakaan ei poika vieläkään ihan kunnolla keskittynyt, mutta kyllä se siitä iän ja kokemuksen myötä! ;)
Aksun hiittiin olin tosi tyytyväinen, ravi oli paljon parempaa kuin puolitoista kuukautta sitten ensimmäisessä startissa Kouvolassa. Lisäksi mentiin aikasta paljon kovempaakin, nimittäin startissa mentiin 3.13,8 ja nyt ponihiiteillä kokonaisajaksi tuli 3.04,2! Ja uskon että varaa jäi vielä jonkin verran.
Axu totisena :D

Tässä kohtaa näkee taas että poni on vielä hieman kokematon ja arka, säikähti ja meni kavereista nopeasti ohi :D

Loppusuora

2.lähtö 1. Ponikujan Veeti/Julia Hoppman 3.03,9
2. Smedens Axl Rose/Pinja Iltanen 3.04,2
3. Kaunisrannan Pauletta/Annika Rantala 3.20,4
4. Niemenpellon Poppari/Katarina Ernvall 3.22,9
5. Aarteen Muhveli/Tuuli Mikkelä 3.37,9

Jowi oli lämmityksessä jälleen hermoja raastava, painoi aivan hirveästi ohjalle ja ei malttanut ravata, ei sitten millään. Kolmannella kierroksella onneksi malttoi vähän rauhoittua.
Kokeilin Jowilla uutta varustusta, raymond- sekki jäi pois ja tilalle tuli leukalenkki sekä kuolain vaihtui puoltajaan.

Lähdettiin paalulta ja napattiin keulapaikka, siinä sitten hölkkäiltiin, kunnes takasuoran lopulla yksi poni tuli rinnalle ja hetken mentiin rinnakkain kunnes kyseinen poni meni meistä ohi. Tässä vaiheessa Jowi hoksasi että hei, täällähän voisi juosta kunnollakin eikä vain hölkkäillä, loppusuora tultiin aika reippaasti, jotain 2.50 pintaan. Kokonaisajaksi tuli 3.00,6 eli jäätiin vain kaksi kymmenystä viikko sitten tehdystä ennätyksestä.
6. lähtö 1. Sulennon Sofia/Suvi Saarinen 2.58,7
2. Smedens Jon Bon Jowi/Pinja Iltanen 3.00,6
(hml)3. Yiazmiin/Katri Vesala 2.54,6
4. Aarteen Fredriksson/Essi Vertanen 3.07,3
(hml)5. Ponikujan Veeti/Julia Hoppman 3.07,3
6 Niemenpellon Miner/Katarina Ernvall 3.04,8
7. Veronica Rose/Annika Rantala 3.07,5
8. Suojalan Maya/Hanna Seppälä 3.02,3

Tyytyväinen olin Jowiinkin, mutta Aksuun vielä tyytyväisempi, poika yllättikin ihan kunnolla! :)

2 kommenttia: