sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku 8
Mietteitä Jowin "raviurasta"

Smedens Jon Bon Jowi, hyvä sukuinen pieni pippurinen ori poika, joka sulattaa kaikkien sydämmet söpöydellään.


Jowi aloitti reilu vuosi sitten raviponin alkeet, valjaisiin totuttelun ja ohjasajon. Poni oli melko helppo opetettava ja käyttäytyi oikein mallikkaasti. Talven yli sitten pikkuhiljaa treenailtiin ja kasvatettiin peruskuntoa, alku keväästä alettiin ajamaan hieman vauhtia, käytiin ensimmäisiä kertoja radalla ja kerran ponihiiteilläkin ja pikkuhiljaa alkoi tuntua että tästähän voisi tulla jotakin.

Ponihiitit Kouvola 28.4.2013

Ponihiitit Kouvola 28.4.2013


Kesäkuussa poni alkoi tuntua jo melko valmiilta paketilta, hiitillä meni hyviä vauhteja ja käyttäytyi todella "aikuismaisesti". Aloin katsella sarjoja että mistähän sitä aloitettaisiin raviura tämän ponin kanssa, heinäkuukin alkoi lähestyä.( Suomessa ponit saavat aloittaa kilpailu-uransa kolmivuotiaana, heinäkuun alusta eteenpäin ) sopiva sarja löytyikin Loviisan poniraveista ja sinne sitten lähdettiin Jowin ja Kossin kanssa 6.7. Sieltä tuli Jowin kanssa kakkos sija (hävittiin vain ponin pään mitan voittajalle) ja aivan liian kova ennätys 3.04,6. Lisää tästä ravi reissusta voit lukea tästä postauksesta.


Loviisa 6.7.2013

Loviisa 6.7.2013

Kotona jatkettiin normaaliin tapaan treenausta, mutta sitten poni tuli jonkin ajan kuluttua kipeäksi, sille nousi kuumetta ja se yski aika paljon. Kun kuume oli muutaman päivän päästä laskenut yski poni edelleen, räkääkin alkoi ilmaantua. Pari-kolme viikkoa siinä sitten meni, kunnes pystyi aloittamaan treenaamisen. Aluksi mentiin vain lyhyitä ja kevyitä lenkkejä pari viikkoa, pikkuhiljaa vauhtia ja kilometrejä lisäten. Jowille olisi ollut sopiva sarja tulossa, mutta sinne emme tuon räkätaudin takia päässeet. Sitten oltiinkin jo elokuun puolella, olin saanut treenattua ponin taas startti kuntoon ja ilmoitinkin sen Harjun harjoitusraveihin jotka olivat 1.9. Siellä oltiin jälleen toisia ajalla 3.08,1 . Lisää Harjun reissusta voit lukea tästä postauksesta.
Harju 1.9.2013

Harjun jälkeen treenailtiin taas normaaliin tapaan kotona ja poni oli treeneissä ihan normaalin tuntuinen. Sopivaa sarjaa ei sopivalla etäisyydellä ollut joten syyskuu meni kotona treenatessa. Lokakuun lopulla näkyi olevan muistaakseni Helsingissä eli Vermossa sopiva sarja. Pari viikkoa ennen kyseistä starttia Jowi tuli jälleen kipeäksi. Siinä vaiheessa ajattelin että tämä ei voi olla enää totta.

Toiset kolmivuotiaat vetävät jo sen ensimmäisen kilpailuvuoden (eli kolmivuotiailla puolivuotta) aikana monta starttia ja kehittyvät niiden myötä enemmän ja enemmän. Toiset juoksevat muutaman startin, toiset lähemmäs kymmenen ja toiset vielä enemmän, mutta meidän Jowi vain yhden! Tämä on todella turhauttavaa kun koko ajan poni sairastaa jos on joku startti kiikarissa!

No toivotaan että me päästään vielä tänä vuonna toisenkin kerran starttaamaan, tässä kuussa meille olisi sopiva sarja ja vieläpä kotiradallamme Kouvolassa! Sinne siis tähdätään! :)

3 kommenttia:

  1. Eiks se niin mee että hyville käy aina jotain ja niille huonoille ei koskaan mitään mistä tulis takapakkia? ;) Kokemuksella Sulennon Sofia jolta kolmivuotis kauden jälkee odotettiin paljon tuli kipeeks vikaan starttiin ja nyt ollut vuoden pois radoilta äksidentin takia joka onkin jo ihan eri juttu kun kipeeks tuleminen! Etteköhän te vielä tuu moneen kertaa valottaa radat! ;) Ja meijän Maxiki alottanu vasta 5 vuotiaana ja kolmessa vuodessa repäsi ajan 2.28,9! <3

    VastaaPoista
  2. Parhaille se epäonni aina osuu :( Onneksi poni on kuitenkin vielä nuori. Tsemppiä jatkoon! Toivottavasti pääsette Kouvolaan. Mullakin Nero siellä :)

    VastaaPoista