keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku 4
Tässä luukussa kerron Röllin tämän vuoden starteista, joita onkin ollut huimat kolme kappaletta!
Vuosi 2013 oli Röllin osalta hyvin katkonainen ja menestystä ei tullut ollenkaan!

Röllin kausi alkoi 3.1 Kotiradallamme Kouvolassa.
Poni oli lämmittelyssä tahmea. Startin alussa tahmea ja startin lopussa tahmea. Vauhtia ei ottanut yhtään ja kaikki takamatkan ponit tulivat meidän ohitse ja me päästiin yhden ponin ohi! jee! (lähdettiin 100 metrin pakilta) Sijoitus seitsemän aika 2.37,2x. Tämän startin jälkeen poni hierottiin, lihaksistosta löydettiin vähän sanomista ja myös mahan alta löytyi kipeä kohta.

Poni saatiin sitten hoidettua kuntoon ja se treenasikin kotona ihan hyvin.
Ilmoitin Röllin sitten starttiin ja Helsinkiin oli tarkoitus lähteä 16.2. Kilpailupäivän aamuna menin tallille, laiton kilpailukamat autoon ja olin viemässä ponia hetkeksi ulos että se saa vähän uulkoilla ennenkuin lähdettäisiin. Kun talutin ponia tarhaan huomasin että jo kävelyssä se ontui tosi pahasti. Pyysin sitten äiskän ja iskän katsomaan ja juoksutin sitä hieman ja poni ontui edelleen. (Edellis iltana huomasin karvattoman kohdan lavassa ja päättelin että tarhakaveri oli purrut Rölliä.) Iskä sitten vähän taivutti Rölliä ja se aristi oikeaa etusta. Näimme parhaaksi jättää ponin pois sen päiväisestä startista. Tarhakaveri oli potkaissut Rölliä aika pahasti.
Tuosta päivästä alkoikin sitten se alamäki.


Rölli Mikkeli 8.8.2013

Poni vietti pari kuukautta rennompaa taukoa ja jalkaa hoideltiin päivittäin. Välissä ontuminen lakkasi. Palattiin pikkuhiljaa normaaliin treeniin ja startattiin Kotiradallamme Kouvolassa 20.4  josta tuli sija 8 ja aika 2.35,4x

Tämän startin jälkeen poni alkoi jälleen ontua. Välillä oli monta viikkoa ettei ontumisesta ollut tietoakaan kunnes se taas alkoi.Sitten tulikin pitkä tauko raviradoilta n. 4 kuukautta.

Radoille palattiin 8.8 Mikkelissä jossa oria ajoi Janni Matsi. Itse ajoin samassa lähdössä Kossia. Kun kilpailu suuntaan lähdettiin otti poni kuulemma heti laukan ja laukkaili sitten koko matkan aina hylkäykseen saakka. Sieltä siis hll=hylätty liiat laukat.
Jannin mukaan poni ei edes yrittänyt ottaa vauhtia ja oli ihan erilainen kuin mitä viimeksi kun oli sitä ajanut.
Tämän startin jälkeen ei ole Rölliä radoilla nähty, eikä tulla enää tämänvuoden puolella näkemäänkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti