keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku 23

 

Ihan ensiksi pahoittelut että 23 luukku tulee vasta 24 jälkeen, mutta ei kauheammin jouluaattona innostanut alkaa mitään ihmeempiä tänne blogin puolelle väsäämään.
Mutta tästä luukusta paljastuu kakun ohje jota eilen tuossa kokeilin ja lopputuloksesta tuli omasta mielestäni ainakin ihan hyvä!



Suklainen vadelmamoussekakku
 
Ainekset joita tarvitaan kakkuun:
 
Pohja
- 100 g Fazer taloussuklaata
- 50 g voita tai leivontamargariinia
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 kaakaojauhetta ( tummaa )
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vanilliinisokeria
 
 
Täyte
- 6 liivatelehteä
- n. 4 dl vadelmia ( pakaste )
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 tl vanilliinisokeria
- 1 tlk ( 250 g) maitorahkaa
- 1tlk ( 2 dl ) vispikermaa
2 rkl vettä
 
 
Koristeeksi
n. 1 dl vadelmia ( pakaste )
 
 
 

Aloita kakun tekeminen pohjasta.
1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reuna.



 2. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva ja sulata miedolla lämmöllä, samalla sekoittaen.



3. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot, kaakao- ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen suklaa- rasvaseoksen kanssa.


 4. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Anna pohjan jääntyä.


 5. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta kohmeiset vadelmat monitoimikoneella. Mausta sose sokerilla ja vanilliinisokerilla. Lisää joukkoon rahka. Yhdistä vaahtoon vadelma-rahkaseos.


  .

 6. Kuumenna vesi. Liuota puristetut liivatteet nesteen joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna hyytyä yön yli
 
7. Koristele haluamallasi tavalla! :)
 
Mitäs piditte tästä ohjeesta?
Tai ylipäätään tästä postauksesta?

4 kommenttia: