sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Harju 1.9

Harjussa on pari viime vuotta ollut oikein hyvä sää harjoitus raveissa, mutta tämä vuosi olikin sitten poikkeus. Ennen ravien alkua alkoi satamaan ihan kaatamalla! Sitä jatkui varmaan noin 10-15 minuuttia. Meitä se ei kauheasti haitannut, koska valjastimme hevoset semoisessa tallissa jossa oli kolme karsinaa, ja sieltä näki myöskin melkein koko radan. Hieman kyllä säälin siinä vaiheessa niitä jotka joutuivat siellä kaatosateessa hevosiaan auton perässä valjastelemaan :( Mutta onneksi sade lakkasi kuitenkin juuri kun ravit olivat alkamassa, mutta välillä tuli pieniä kuuroja.

Vireetuli / Roi Iltanen hll
Villellä oli selvästikin laukkapäivä, mutta se ei kyllä yksin johtunut hevosesta, tai kuskista.
Ville

Ville


1. Laramie Point / Roi Iltanen 25,5Lara puolestaan oli oikeinkin hyvä, melko helppo ja ylivoimainen voitto.

Lara

Lara

Lara

Lara

Jowi ei ollut minun mielestä paras mahdollinen Jowi, kun lähtö hyväksyttiin se pariin otteeseen haparoi, eikä oikein saanut edellä meneviä kiinni, mutta sai vauhdin päälle ensimmäisessä kurvissa, saavutettiin siinä sitten vauhdilla neljää ensimmäistä ponia, kun saatiin kärkiporukka kiinni ja käänsin Jowin ohitukseen, niin sisäpuolella ollut poni hyppäsi meidän päälle, siinä sitten kärryt rytisi ja oltiin hetki hakauksissa (meidän kärryjen pyörät kiinni sisäpuolella olleen poni pyörissä) siinä sitten menetettiin aikalailla vauhtia. Kun päästiin eroon tästä episodista, meni taas jonkin verran aikaa että Jowi sai kunnon vauhdin päälle, siinä vaiheessa oli kolme ensimmäistä ponia jo hieman hankkinut eroa. Takasuoran puolivälissä saatiin sitten taas pääporukka kiinni ja siinä sitten ohitettiin kaksi ponia. Johto poni oli jo hieman karussa, mutta Jowi lähti sitä kuitenkin pikkuhiljaa saavuttamaan. Loppusuoran auetessa johtoponi sitten säikähti jotakin, juurikun oltiin tulossa sen rinnalle ja hyppäsi ulospäin mikä hieman häiritsi meitä. Loppu suora sitten "kamppailtiin" voitosta, oltiin jo Jowin kanssa edelläkin, mutta sitten poni laukkasi, tsemppasi uudestaan, mutta laukkasi jälleen. Jäätiin siis toisiksi ajalla 3.08,1.
Sijoitus oli yllättävän hyvä, koska lämmityksen jälkeen olin ihan varma, että startissa meidät hylätään liioista laukoista. Poni ei ottanut yhtään vauhtia lämmityksessä, ja laukkaili koko ajan.
Ihan täysin tyytyväinen en kuitenkaan ollut starttiinkaan koska Jowi ei ottanut missään vaiheessa kunnolla vauhtia ja laukkaili kokoajan.
2. Smedens Jon Bon Jowi / Pinja Iltanen 3.08,1

Jowi

Jowi
JowiPalkintojen jaossa.
Saatiin vihreä fleeceloimi.

Tikra oli huononpi kuin koskaan, ennen se on aina ravannut hyvin ja edes vähän yrittänyt, mutta ei tuolloin. Ravi hukkui ihan kokoajan, ja poni oli todella haluton menemään. Ei ollut kaikki kunnossa.
Kaiken lisäksi vielä hieman myöhästyttiin lähdöstä koska meidän voltin johtaja teki liian pitkän voltin, mutta oikaisin sen verran ettei ihan 20 metriä myöhästytty :D
6. Minim Lu Art / Pinja Iltanen 2.22,2

Tikra

Tikra

Torstaina sitten kävin ajamassa suht reippaan lenkin Jowilla ja tein pienen varuste muutoksen, vaihdoin kitaraudan leukalenkkiin, ja johan poika oli taas oma itsensä! Ravi oli todella hyvää ja ei haparoinut yhtään! Syy siis selvisi: hampaat, hampaissa on pakko olla jotakin sanomista koska tuossa Harjun startissa volttauksessa ravisteli ja vänkläsi kokoajan suutaan, ja jos kerran kitaraudan vauhtaminen leukalenkkiin noin paljon auttoi, niin luultavasti vika sitten on hampaissa.
Iskä varmaan lähipäivinä ne raspaa, ja katsotaan sitten meneekö yhtään paremmin ja jos menee niin ei muutakuin katselemaan uusia lähtöjä! ;D

2 kommenttia: