sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

keväinen tervehdys!

Kevät on tullut loppujen lopuksi aika nopeasti, eikä meidän ratakaan ole enää yhtään jäinen tai kurainen, poneja on päässyt treenailemaan jo ihan hyvin kesäkengästäkin.
No mennäänpäs sitten niihin tärkeinpiin kuulumisiin, joita on kertynyt tämän postaus tauon aikana.
Kossi oli keskiviikkona 10.4 vermossa pikku finlandiassa, jossa poni oli aivan upea 2!!! Häviten vain Cha Cha Chaalle, oli aivan sanoin kuvailemattomat fiilikset, vaikkei voittoa tullutkaan, mutta huonolle ei hävitty! Ennätyskin parani (valitettavasti) huimat 4 sekuntia! Kossilla on kyllä mun mielestäni vielä sekunteja varastossa, ja sen se taas tälläkin kerralla näytti, sillä kun vikalla takasuoralla Cha Cha Cha tuli meidän rinnalle, Kossi alkoi vastaamaan sille, mutta sitten kun se meni meistä ohi, niin Kossi alkoi taas hidastamaan tahtia. Kun käskin sitä, niin välillä se yritti vastata laukalla (mutta sain sen monesti estettyä) ja välillä se asiaan kuuluvasti lisäsi vauhtia. ja vielä se ehti viimisessä kurvissa jäädä katselemaan mainostauluja, ja niiden takana olevia pikku mörköjä. Mutta siis, mun mielestä toi poni ei vielä(kään) ota noita kilpailuja ihan tosissaan, mutta josko se siitä iän ja kokemuksien myötä :) Kossin kanssa olisi tarkoitus tulla seuraavan kerran starttiin ensi kuussa Lahdessa.


Rölli taas puolestaan oli eilen Kouvolassa startissa, poni oli lämmittelyssä todella omituinen raviltaan, välillä käytiin katoksilla laittelemassa putseja ja huiluuttamassa, ja sitten taas radalle. Lämpän jälkeen meinasin jo jättää ponin pois, mutta päätin kuitenkin ajaa, tuloksena sia 8 ajalla 2.35,4. Mutta hei löyty tästä startista jotain positiivistäkin, ei oltu sentään viimisiä! :D
Rölli on tosiaan ollut muutamaan viime starttiin tosi omituinen, ei mitenkään oma itsensä, eikä ole suorittanut omalla tasollaan.Nyt pidetään parin kuukauden tauko ja laitellaan poni kuntoon, ja palataan Röllin osalta asiaan kesällä.
Tänään osoitti meidän hevosauton keula jälleen kohti Kouvolaa, tällä kertaa kyydissään Jowi ja Axeli. Pojat kävivät tänään siis ihan ensimmäistä kertaa raviradalla! Vähän piti tietysti huutaa muille hevosille, mutta muuten pojat käyttäytyivät tosi hyvin, eivät kytänneetkään mitään varikolla eikä radallakaan, olivat kuin olisivat käyneet ennenkin. Mentiin aluksi väärinpäin kolme kiekkaa hölkkää, jonka jälkeen kävelytettiin hetki ja sitten alettiin volttaamaan, minä itse johdin volttia Jowin kanssa ja äiskä volttasi sitten meidän perässä Axulla, volttauksessa Jowi taisi ihmetellä että mitä tässä nyt oikein pyöritään, eikä me nyt ihan oppikirjan mukaisesti voltattu ( vähän kiemurreltiin yms)  mutta ainakin sinne päin. Lähdettiin voltista sitten rinta rinnan ottamaan ensimmäistä " vetoa" ( yksi kierros), minulla oli timeri ja äiskällä sekkari, kumpikin meni ihan hyvin, Jowi meni kovimmillaan jotain 3.15 ja 3.10 pintaan, Axu taas meni läpi jotain 3.20.
Käytettiin ponit sitten katoksilla, huiluutettiin ja juotettiin, asiasta kukkaruukkuun, tänään oli aika hieno ja lämmin päivä. Tämän jälkeen mentiin vielä yksi veto, tällä kertaa äiskä johti volttia, ensimmäinen viisisataa metriä meni mun ja Jowin osalta Axun rinnalla laukkaillessa, ja ravi askelien löytämisessä, mutta viimisellä viidellä sadalla alkoi askeleet löytyä, ja mentiin sitten Axusta ohi ja loppusuoralla päästeltiin jotain 3.03 pintaan. Axelikin meni tässä toisessa vedossa paremmin ja meni läpi jotain 3.17. Tämän jälkeen kävelyteltiin, katoksille, valjaat pois ja ponit pesulle, tämän jälkeen poneille kuivatus loimet päälle, jouttaminen, kamojen pakkaus, loimien vaihto,ponit autoon ja kotia kohti. Kaiken kaikkiaan olen aika tyytyväinen tämän päiväiseen, josta ei muuten ole kuvia, kun kuvaaja ei päässyt tulemaan!

Kossin startista lisäilen kuvia sitten joskus! ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti